Κυ28112021

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Το ταχύτερο τρένο-«σφαίρα» του κόσμου

  • PDF

Εγκρίθηκε η κατασκευή του JR Tokai, που θα «τρέχει» με 480 χιλιόμετρα την ώρα!

Η Ιαπωνία ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα νέο τρένο υπερ-ταχύτητας, το οποίο θα ονομάζεται JR Tokai.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το νέο αυτό «υπερ-τρένο» θα μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες του από το Τόκιο στην πόλη Ναγκόγια, με ταχύτητα 300 μιλίων την ώρα (480 χιλιόμετρα/ώρα), χάρη στην τεχνολογία της μαγνητικής αιώρησης.

Το σχέδιο εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες από την ιαπωνική κυβέρνηση.

Το νέο αυτό δίκτυο, το οποίο θα εκτείνεται σε απόσταση 290 χιλιομέτρων, θα έχει ως αποτέλεσμα η απόσταση να καλύπτεται μέσα σε μόλις 40 λεπτά, μειώνοντας περίπου στο μισό τη διάρκεια του ταξιδιού σε σχέση με το Shinkansen, το περίφημο «τρένο-σφαίρα», που ταξιδεύει με ταχύτητα 320 χιλιομέτρων την ώρα.

Το πρώτο πρωτότυπο του Tokai κατασκευάστηκε το 2004.

Το Shinkansen γιόρτασε πριν από λίγες εβδομάδες τα 50 χρόνια λειτουργίας του, όμως απ’ ό,τι φαίνεται θα αντικατασταθεί από το νεότερο και… ταχύτερο ανταγωνιστή του.

Η τεχνολογία maglev, που βρίσκεται πίσω από αυτό το επίτευγμα της μηχανικής, χρησιμοποιεί τη μηχανική επιβάρυνση για την άρση του τρένου στον αέρα, μερικά εκατοστά επάνω από το σύστημα οδήγησης, επιτρέποντας τη μετακίνηση χωρίς τριβές με τη βοήθεια μαγνητικών πεδίων, αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider.

Η κατασκευάστρια εταιρεία, Central Japan Railway Co., ελπίζει οι εργασίες κατασκευής να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2027, ενώ σχεδιάζεται και μια επέκταση προς την Οσάκα μέχρι το 2045.

Το όνομα «Tokai» είναι μια ιαπωνική λέξη, που σημαίνει «Ανατολική Θάλασσα».

Το ταχύτερο τρένο-«σφαίρα» του κόσμου