Πα20042018

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

ΝΙΤΡΟΡΥΠΑΝΣΗ - Το 80% των αιτήσεων απορρίπτονται … Μπάχαλο με το σύστημα ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ

  • PDF

nitroprosoxi

Ένας μικρός χαμός φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί στην αξιολόγηση των αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα μείωσης νιτρορύπανσης…

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το 80% των αιτήσεων φαίνεται πως απορρίπτονται από το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι λόγοι απόρριψης φαίνεται πως οφείλονται στην αδυναμία ευελιξίας του ίδιου το συστήματος.

Έτσι, οι κυριότερες αιτίες που πολλές αιτήσεις ένταξης απορρίπτονται είναι οι παρακάτω:

  1. Τα αγροτεμάχια στην δήλωση καλλιέργειας του 2011 ή του 2010 είχαν δηλωθεί ως ξηρικά στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης έστω και αν η καλλιέργεια που έχει δηλωθεί στα συγκεκριμένα αγροτεμάχια για το 2012 είναι βαμβάκι.
  2. Όταν η δηλωθείσα έκταση του 2011 (ή 2010) δεν είναι ακριβώς ίδια με την αιτηθείσα, τότε το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν εντάσσει τα αγροτεμάχια και κατά συνέπεια η αίτηση απορρίπτεται. Εδώ γεννάται η απορία για το πώς γίνεται να μη βρίσκει το σύστημα αξιολόγησης αγροτεμάχια που πληρώθηκαν για το 2011 και τα ίδια αγροτεμάχια που ο ΟΠΕΚΕΠΕ εμφάνισε στην αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα μείωσης νιτρορύπανσης δεν τα αναγνωρίζει τώρα!
  3. Περιπτώσεις αγροτεμαχίων που είχαν δηλωθεί δύο καλλιέργειες (συγκαλλιέργεια) απορρίπτοντα στις αιτήσεις ένταξης.

Αν δεν γίνει κάτι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τότε όλοι οι απορριφθέντες παραγωγοί θα κληθούν να καταθέσουν ενστάσεις στα κατά τόπους καταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτό σημαίνει πως τα αποτελέσματα θα καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο σε μια διαδικασία που κρίνεται ήδη εξαιρετικά καθυστερημένη.

Σύμφωνα με πολλούς μελετητές, αν δε διορθωθεί κάτι κεντρικά από τον ίδιο τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα είναι αρκετοί αυτοί οι παραγωγοί οι οποίοι τελικά δε θα υποστηρίξουν την αίτηση τους και δε θα ενταχθούν τελικά στο πρόγραμμα.

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μέριμνα για το θέμα… γιατί αρκετά προγράμματα τελευταία βγαίνουν για να… βγουν… και τελικά ταλαιπωρείτε ο αγροτικός κόσμος χωρίς λόγο και αιτία!

www.thessalikigi.gr

ΝΙΤΡΟΡΥΠΑΝΣΗ - Το 80% των αιτήσεων απορρίπτονται … Μπάχαλο με το σύστημα ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ