Δε26102020

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Ποικιλίες κτηνοτροφικών Κουκιών και Βίκου παραγόμενες από την εταιρεία ΑΦΟΙ Π. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ Ο.Ε.

  • PDF

Κτηνοτροφικά κουκιά  - Ποικιλία Σόλων

KOYKIA     LABEL_SOLON

Πρόκειται για μια ελληνική δημιουργία, η οποία προήλθε από τη σύνθεση συγγενικών κλώνων. Είναι πρώιμη συνθετική ποικιλία χειμερινού τύπου, υψηλής και ποιοτικής παραγωγής. Προσαρμόζεται άριστα στα ελληνικά περιβάλλοντα ενώ χαρακτηρίζεται ως πολύ ανθεκτική στη «σκληρωτίνια», καθώς και στις ιολογικές ασθένειες των κουκιών.

Ο καρπός αποτελεί άριστη πηγή πρωτεΐνης (23%-25%) με καλή περιεκτικότητα φυσικών αμινοξέων και πρόκειται για καλή πηγή ενέργειας και φωσφόρου.

Εμπλουτίζει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό το έδαφος σε αζωτοβακτήρια.

 

Βίκος – Ποικιλία Όμηρος

BIKOS     LABEL_OMHROS

Πρόκειται για ελληνική δημιουργία, που προήλθε από τη διασταύρωση διαλογών εντοπίων πληθυσμών (οικότυπα) Βίκου. Είναι ποικιλία πρώιμη, χειμερινού τύπου, πολύ παραγωγική και με καλή προσαρμοστικότητα στα ελληνικά περιβάλλοντα.

Παράγει πλούσιο σανό με μεγάλη περιεκτικότητα λοβών και αποφέρει μεγάλη απόδοση σε καρπό κατά τη σποροπαραγωγή. Είναι κατάλληλο για χλωρή λίπανση και αντέχει στο ψύχος μέχρι και τους – 10 βαθμούς κελσίου. Η περιεκτικότητα του καρπού σε πρωτεΐνες κυμαίνεται από 22%-27% και είναι καλή πηγή ενέργειας και φωσφόρου για κτηνοτροφική χρήση. Η συνιστώμενη ποσότητα σπόρου σποράς είναι 16-18 kgr/στρέμμα για παραγωγή σανού και 15-17 Kgr / στρ για παραγωγή καρπού.

 

Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου από την εταιρεία

ΑΦΟΙ Π. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ Ο.Ε.

Ποικιλίες κτηνοτροφικών Κουκιών και Βίκου παραγόμενες από την εταιρεία ΑΦΟΙ Π. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ Ο.Ε.